Yrityksemme tarina alkoi vuonna 2010. Tarinan alkujuuret juontavat kuitenkin paljon pidemmälle, kun kaksi konkaria löivät viisaat päänsä yhteen, Saara asiakaspalvelun asiantuntijana ja Heli asiakkuuden ja asiakasarvon tutkijana. Kyllästyimme korulauseisiin ja teorioihin, päätimme panna tuulemaan.

Asiakaskokemuksen parantaminen vaatii ammattitaidon lisäksi maalaisjärkeä, käytännön toimia ja peräänantamatonta sitkeyttä. Tinkimätön työ alkoi kantaa nopeasti hedelmää. Tänään Informatum Research Oy:n asiakkaina on Suomen johtavia palvelualan yrityksiä, yhteyskeskuksia ja kaupan ketjuja.

Saara Kinnunen

Toimitusjohtaja, partneri
044 749 2061
saara.kinnunen(at)informatumresearch.fi

Heli Koivu

Tutkimusjohtaja, partneri
040 743 5334
heli.koivu(at)informatumresearch.fi

Me uskomme vakaasti asiakaskokemuksen kehittämiseen; se on sydämenasiamme. Mietityt, erottuvat tavat kohdata asiakas tuottavat kilpailuetua. Tiedämme, että kun henkilöstölle asetetaan selkeät ja käytännönläheiset tavoitteet, he myös sitoutuvat niihin. Tavoitteet omaksunut henkilöstö pystyy reagoimaan ja hyödyntämään osaamistaan asiakaskohtaamisissa monipuolisesti. Tämä tekee työstä motivoivaa, mielekästä ja tehokasta; se näkyy viivan alla.

Meille töihin

Kiinnostaako työ asiakaskokemuksen tutkimisen ja kehittämisen parissa? Lähetä avoin hakemus ja cv sähköpostilla osoitteeseen saara.kinnunen(at)informatumresearch.fi.

Yhteystiedot

Henkilöstön sähköpostit muodossa etunimi.sukunimi(at)informatumresearch.fi

Informatum Research Oy
Mikonkatu 17 B
00100 Helsinki
info@informatumresearch.fi
www.informatumresearch.fi

Blogissamme