Me uskomme vakaasti asiakaskokemuksen kehittämiseen; se on sydämenasiamme. Mietityt, erottuvat tavat kohdata asiakas tuottavat kilpailuetua. Tiedämme, että kun henkilöstölle asetetaan selkeät ja käytännönläheiset tavoitteet, he myös sitoutuvat niihin. Tavoitteet omaksunut henkilöstö pystyy reagoimaan ja hyödyntämään osaamistaan asiakaskohtaamisissa monipuolisesti. Tämä tekee työstä motivoivaa, mielekästä ja tehokasta; se näkyy viivan alla.

Yrityksemme tarina alkoi vuonna 2010. Tarinan alkujuuret juontavat kuitenkin paljon pidemmälle, kun kaksi konkaria löivät viisaat päänsä yhteen, Saara asiakaspalvelun asiantuntijana ja Heli asiakkuuden ja asiakasarvon tutkijana. Kyllästyimme korulauseisiin ja teorioihin, päätimme panna tuulemaan. Asiakaskokemuksen parantaminen vaatii ammattitaidon lisäksi maalaisjärkeä, käytännön toimia ja peräänantamatonta sitkeyttä. Tinkimätön työ alkoi kantaa nopeasti hedelmää. Tänään Informatum Research Oy:n asiakkaina on Suomen johtavia palvelualan yrityksiä, yhteyskeskuksia ja kaupan ketjuja.

Informatum_Saara_Heli

Meille töihin

Kiinnostaako työ asiakaskokemuksen tutkimisen ja kehittämisen parissa? Lähetä avoin hakemus ja cv sähköpostilla osoitteeseen saara.kinnunen(at)informatumresearch.fi.