• Oli hienoa nähdä, kun kaveri vieressä halusi, että sä onnistut. Se on hienoin tunne joukkueurheilussa. Silloin on itsekin pakko vetää ihan kaikki likoon, Pesonen tunnelmoi.
    Harri Pesonen jääkiekon MM-kultajoukkueesta 27.5.2019 / Yle
  • Hän on niin pidetty joukkueen keskuudessa. Epäitsekkyys ja empaattisuus, ei hänestä voi olla pitämättä. Kauhea työmoraali, ei ikinä syyttele ketään. Jos tekee itse virheen, nostaa käden pystyyn ja kantaa vastuun siitä.
    Päävalmentaja Jukka Jalonen kuvailee MM-kultajoukkueen kapteenia Marko ”Mörkö” Anttilaa 28.5.2019/HS
  • Tässä joukkueessa tähdet eivät loistaneet omaa valoaan vaan heijastivat sitä valoa, joka hehkui koko joukkueesta. Eikä se tehnyt heistä pienempiä vaan suurempia.
    Saska Saarikoski MM-kultajoukkueesta 28.5.2019/HS

Näitähän löytyisi nyt vaikka pitkähkön johtamisoppaan verran, mutta eiköhän asia käynyt jo selväksi! Yhteistyössä ja yhteen hiileen puhaltamisessa on voimaa. Hyvin yhteen pelaava jengissä kaikki hyödyntävät vahvuuksiaan ja saavat piilevätkin kykynsä kukoistamaan, kun kaveri vieressä luottaa ja antaa kaikkensa, jotta sinä onnistuisit. Epäonnistumisen hetkellä ei haeta syyllisiä vaan jatketaan entistä vahvempina ja osaavampina eteenpäin.

Jokainen tiimiesimies haluaisi varmasti olla oman tiiminsä mörkö ja jokainen johtaja jukkajalonen. Ja kaikki haluaisivat pelata tiimissä, jossa syöttöä tulee lapaan ja onnistumista juhlitaan torilla. Miksi tämä on joskus niin vaikeaa toteuttaa tosi(- ja työ)elämässä?

Asiaa voisi varmasti punnita moneltakin kantilta, mutta nostan yhden asian ylitse muiden: tiimi menestyy, kun jokainen tekee parhaansa nimenomaan tiimin menestymisen eteen. Arjessa tiimityön estäjäksi saattavat kuitenkin muodostua siilot ja hierarkiat, jotka säilyvät, koska ne suojaavat ja pönkittävät. Ja kunnian jakautuminen harvoille, koska se on helpointa ja koska se ilmiönä vahvistaa itse itseään.

Siiloihin ja hierarkioihin piiloutuminen

Erään asiakaspalvelutiimin työpajan osallistuja valitsi omaksi kehittämiskohteekseen: Joustan omassa roolissani asiakkaan hyväksi. En usko, että joustamattomuus oli ollut hänen erityinen helmasyntinsä aiemminkaan, mutta hyvä oivallus se oli. Miten helppoa on etenkin vaikean tai epämieluisan asian edessä todeta, että tämä ei taidakaan kuulua minulle? Tai kukapa meistä ei olisi asiakkaana törmännyt tilanteeseen, jossa kukaan ei oikein tunnu ottavan vastuuta ja pääsee kokemaan, miltä tennispallosta tuntuu.

Joustavuuden haastekerrointa lisää, että joskus joustaminen omassa roolissa tulkitaan ”varpaille astumisena”. Ja se on paha asia! Sydämestäni toivon, että esimerkkini asiakaspalvelijan joustaminen on innostanut muita toimimaan samoin eikä hän ainakaan ole saanut huutia muiden tontille menemisestä asiakasta auttaessaan.

Vastuun ja kunnian kasautuminen tähdille

Onko työyhteisössäsi ollut joskus ihminen, joka ei ole varsinainen huippusuorittaja, mutta on silti jollain tapaa korvaamaton tiimille? Tai onko tiimissäsi ollut huippusuorittaja, joka on kahminut kaikki kuukauden työntekijä -palkinnot tai uupunut vastuunsa alle?

MM-joukkueesta sanottiin, että he olivat poikkeuksellisen tasa-arvoisia keskenään. Ei ollut isoja tähtiä, joita muut olisivat kumartaneet ja joille vastuu ja menestymisen paineet olisi kasattu. Vastuu ja sitä myöden kunnia kasautuvat tiimissä petollisen helposti. Ja toisaalta petollisen helposti jää myös näkymättömiin työ, joka ei näy lukumäärissä tai raporteissa. Suurin sankari ei välttämättä ole se, joka siltä eniten näyttää, eikä kukaan olisi sankari ilman muuta tiimiä. Pitäisi tunnistaa huomaamattomia avainpelaajia, mahdollistaa kaikille omilla vahvuuksilla pelaaminen ja löytää keinoja koko porukan kannustamiseen. Ja tähtien pitäisi jakaa kunniaa muillekin, antaa ”poika” pelikaverin nostettavaksi.

***

Vaikka jääkiekko ei kiinnostaisi lainkaan, Suomen MM-kulta toi jälleen kouriintuntuvalla tavalla esiin sen, mistä tiimin menestymisessä on kyse.  Aftonbladetin Mats Wennerholm oli sitä mieltä, että valmentaja Jukka Jalonen ”muutti veden viiniksi”. Mutta ei tässä ihmeestä ole kyse, vaan yhteisestä päämäärästä, luottamuksesta, arvostuksesta ja halusta antaa parastaan – toimiva tiimi pesi menestyneet yksilöt!