Kiinnostaisiko sinua tai yritystäsi uusi asiakas? Jos sinulla olisi sähköyhtiö, kiinnostaisiko asiakas, jolla on sähköllä lämpiävä iso talo ja monihenkinen suihkussa läträävä perhe? Entä jos myisit vakuutuksia, houkuttelisiko vakuuttaa tämä urheileva perhe, koti ja mökki?

Harvaa kiinnostaa, ainakaan harvaa suomalaista sähkö- ja vakuutusyhtiötä. Olemme kesän ja syksyn aikana soittaneet laajasti näihin yrityksiin tavallisen asiakkaan ominaisuudessa, ja kyselleet sähkön tai vakuutusten ominaisuuksia ja hintoja kilpailuttamismielessä.

Näissä puheluissa on ollut uskomattoman hyvä tilaisuus havainnoida, millä tavalla potentiaaliseen asiakkaaseen suhtaudutaan – näinä aikoina, kun jo maamme taloustilanteenkin takia arvelisi uusien asiakkaiden olevan huomattavan tavoiteltavia.

Yleensä näin:

”Myyjä ei kysynyt minulta mitään tietoja. En tiedä, kuinka hän aikoo tarjouksen laskea, kun ei tiedä edes asuntoni kokoa.”
”Myyjä kuulosti siltä, että lähinnä häiritsin häntä.”
”Myyjä kertoi sähkön hinnan riippuvan kulutuksesta. Hän ei kuitenkaan kysynyt, mikä meidän sähkönkulutuksemme on.”
”Puhelun lopuksikaan ei mitenkään viitattu siihen, että olisi kiva saada minut asiakkaaksi tai mitä tarjouksen lähettämisen jälkeen ylipäätään tapahtuu”.

Totuuden nimissä joskus suhtauduttiin myös näin:

”Myyjä selvitti tilanteemme ja asiat, joilla on vaikutusta sopimukseen. Hän kuulosti innostuneelta ja totesi, että sopimus voidaan tehdä nyt heti.”
”Hän uskoi niin vahvasti siihen, että heidän kotivakuutuksensa on asiakkaalle paras. Tuli itse asiassa turvallinen olo”.

Millä tavalla teillä kohdataan uusi asiakas: ilona vai vaivana? Informatum Researchin sähkö- ja vakuutusalan barometrien tulokset ovat nyt saatavissa vertailuaineistona uusiin tutkimuksiin. Ota yhteyttä: heli.koivu@informatumresearch.fi tai puh. 040 743 5334.