Hoidan näin kesäaikaan erilaisia pieniä palveluksia mökkimaisemiin siirtyneille sukulaisille, mm. kukkien kastelua ja postin lajittelua ja edelleen lähetystä. Tänään tuli kuitenkin tenkkapoo, kun sukulaissedän ovella en meinannut millään saada ovea turvalukkoon. Avain jumitti. Kääntyi kierroksen, muttei toista. Avasin ja yritin uudestaan ja sama juttu. Oli jo pakko soittaa sedälle ja kysyä onko hänellä tähän jokin kikka. No ei ollut muuta kuin se, että kannattaa sadatella ja olisi pitänyt pyytää lukkoseppä paikalle jo vuosi sitten. Lopulta lukko loksahtikin kepeästi paikalleen ja ovi oli kiinni.

Miten lapset pärjäävät?

Setä oli huolissaan, miten ”lapset” (=25-vuotiaat lapsenlapset) pärjäävät, kun aikovat sinne majoittua kesänviettoon, että pitäisikö nyt kuitenkin pyytää se lukkoseppä. Lupasin hoitaa asian. Marssinkin kulman takana olevaan lukkoliikkeeseen valmistautuneena siihen, että pitää sopia päivä ja kellonaika, jolloin tämä hankala homma hoidettaisiin ja miten tämä sotkeekaan aikatauluni. Mutta mitä tapahtuikaan: lukkoseppä kuunteli selostukseni ränkkäävästä turvalukosta ja hetkeäkään empimättä tarttui pieneen pulloon, jonka ojensi minulle ”kesälahjana”. Saatesanoiksi sain selkeät ohjeet, miten minun kannattaa sillä öljytä avain ja sen avulla koko lukko. Jos tämä ei toimi, mietitään sitten lukon vaihtamista. Hölmistyneenä ja vuolaasti kiitellen poistuin liikkeestä luottavaisin mielin, että näin asia varmasti järjestyy ja lapsetkin pärjäävät ja setä voi olla huoleti, minä pääsen lomalle ja kaikki on kerrassaan hyvin.

Asiakaskokemus tämäkin

Asiakaskokemusten aatelia

Tämä on minusta asiakaskokemusten aatelia. Kokemus on tunnetta, ei öljyä tai euroja. Ja kun asenne ja tilannetaju on kohdallaan, voi syntyä mieleenpainuvia kohtaamisia. Nyt, kun elämme asiakkaan aikakautta ja kaikkien huulilla on asiakaskokemus ja päät höyryten mietitään erinomaisia, Suomen parhaita ja mieleenjääviä asiakaskokemuksia, tekee mieli palauttaa mieliin asiakkaan näkökulma. Toki asiakaskokemus on paljon muutakin kuin palvelutilanteita, mutta silloin kun asiakas on yrityksen edustajaan suorassa kontaktissa, tällä kontaktilla on valtava merkitys kokemuksen kannalta. Siinä joko lunastetaan lupaukset, alitetaan ne – tai kuten @avainahjo:n lukkosepän tapauksessa – ylitetään ne.